Foto: TT

Inte alkoholfri – nya skyltar snurrar till det för arenasponsor

Uppdaterad
Publicerad

Namnet på Falkenbergs nya arena väckte en del uppståndelse när det lanserades. Möjligen har Falkenbergs kommun nu fått kalla fötter, för vägskyltarna säger något annat än Falcon Alkoholfri Arena.

”Falkenbergs Arena” står det på två nya vägskyltar som visar vägen till Falkenbergs nya arena. Det skriver tidningen Hallands Nyheter. Falkenbergs kommun gav Falkenbergs FF rättigheterna att sälja namnet och köparen döpte arenan till Falcon Alkoholfri Arena. När Hallands Nyheter pratar med en representant för företaget ställer han sig frågande till vad som står på kommunens vägskyltar. Men kommunen dementerar att det är ett medvetet drag.

– Det är inga konstigheter alls. Projektnamnet har hela tiden varit Falkenberg Arena. När hela arenans skyltprogram sattes, med parkeringsskyltar och hänvisningsskyltar, så fanns inte avtalet, säger Christian Fager, verksamhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen till Hallands Nyheter.

Christian Fager upplyser vidare om att sponsorn och Falkenbergs FF nu får lämna in en ansökan om ändring till trafiknämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.