Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Eriksson är chef på kalla fall-gruppen i Göteborg. Trots att han och hans kollegor tar över Kozla-fallet från 2004 menar han att det blir svårlöst. Foto: Helene Bengtsson/SVT

Jene sköts till döds på kontoret i Halmstad – nu får utredningen nytt liv

Uppdaterad
Publicerad

Jene Kozla sköts ihjäl på sitt kontor i Halmstad i december 2004. Hans fru, Hajnalka blev också skjuten i huvudet, men överlevde. Över 16 år efter det brutala mordet undersöks fallet nu igen – mordutredningen har tagits över av kalla fall-gruppen i Göteborg.

– Just i det här fallet har vi inte jättemycket bevis att gå på, men självklart ska vi göra allt vi kan, säger Anders Eriksson, chef för kalla fall-gruppen på Polisen Region Väst.

Utöver mordet på Jene Kozla kommer ytterligare ett olöst mord lämnas över till kalla fall-gruppen. Det gäller ett fall från 1990 där en äldre man och hans hustru hittades döda i sitt hem i Onsala.

Olösta mord i Halland

P4 Halland var först med att rapportera om nyheten.

Se klippet ovan för att höra om hur polisen kommer att arbeta med ”Kozla-fallet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olösta mord i Halland

Mer i ämnet