Elisabet Babic (M) är kommunstyrelsens orförande i Laholm. Foto: SVT

Jingblad ska få förklaring till avstängningen

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsförmiddagen höll kommunråden, fullmäktiges ordförande och kommunchefen i Laholm ett möte angående den före detta socialchefen Björn Jingblads begäran om besked varför han blev avstängd.

– Tanken är att vi ska ha ett möte nu på fredag. Det blir utifrån den önskan om ett möte som han efterfrågade i brevet till kommunen, säger Elisabet Babic (M), kommunstyrelsens orförande i Laholm.

Kommer att få veta allt

Där kommer de enligt Elisabet Babic (M) att meddela Björn Jingblad allt.

– Vi kommer att berätta precis på vilka bevekelsegrunder han blev avstängd, säger hon.

Men enligt Elisabet Babic (M) är det saker som han redan har fått veta i tidigare möten med kommunen.

– Han har redan fått det beskedet av förhandlingschefen Jakob Widström, säger hon.

Blev avstängd och sedan utköpt

Björn Jingblad blev avstängd från sitt arbete med omedelbar verkan den 11 maj i år. Efter en månad blev han utköpt av Laholms kommun med två årslöner.

Förra veckan skrev han ett långt brev till kommunen. Där begärde han ett möte med kommunledningen för att han skulle få veta varför han blev avstängd, eftersom han anser att det florerar rykten om anledningen till varför.

Nu kan avstängningen få sin förklaring

Björn Jingblad kommer att få beskedet både muntligen och skriftligt. Därför kan nu frågan om varför Björn Jingblad blev avstängd från sin tjänst som socialchef bli offentlig.

Med på mötet på fredag blir de som Björn Jingblad har ställt brevet till, presidierna för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kommunrevisionen och personalutskottet, samt till kommunchefen Nils Danred.

– Sedan är det ju semestrar, så några kanske inte kan komma, säger Elisabet Babic (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.