Bilden har ingenting med den aktuella händelsen att göra. Foto: TT

Knivattack på arbetsplats

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen ska en man i 20-årsåldern ha gått till attack med en mattkniv mot sin jämnåriga kollega på en arbetsplats i Falkenberg.

Enligt polisen ska det hela ha inträffat precis efter fikarasten. Männen var då på väg tillbaka till den plats de höll på att jobba på.

– En annan i personalen såg den misstänkte hålla i kniven och höja armen och ropade att målsägande skulle akta på sig, säger Per-Alexander Treptow vid Falkenbergspolisen.

Hade med sig kniven

Med hjälp av en arbetsledare kunde attacken avvärjas, kniven togs ifrån mannen och ingen blev skadad.

– Kniven hade han nog själv haft med sig i fickan, så har jag förstått det, säger Per-Alexander Treptow.

Kort efter händelsen skickades den misstänkte hem. I samband med att han avvisades från arbetsplatsen ska han ha uttalat hot mot kollegan.

Misstänkt för brott

Vad som ligger bakom attacken är i nuläget okänt. Målsägande ska ha uppgett att han inte känner den misstänkte även om de jobbat ihop.

Männen är inte anställda hos den arbetsgivare det handlar om utan kommer från ett bemanningsföretag som utför någon form av arbete på arbetsplatsen.

Mannen är nu misstänkt för försök till grov misshandel och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.