Denna fruktkniv ska ha använts under attackerna. Foto: från polisens förundersökning

Knivattack på asylboende i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Vid en matsal på ett asylboende i Halland ska en boende plötsligt ha blivit attackerad av en knivbeväpnad man och hotad till livet.

”Jag är verkligen rädd för att killen ska attackera mig igen”, säger den knivskurne mannen i förhör.

Det var i mitten av februari som en man i 40-årsåldern sökte upp en av de andra boende på ett asylboende i Halland. Bråk uppstod och då ska den misstänkte mannen ha plockat fram en kniv ur sin ficka och börjat hugga.

Mannen ska ha fått skador i ansiktet och ett snitt på halsen men klarat sig utan livshotande skador. Även en man som gick emellan bråket ska ha fått knivskador i ansiktet.

”Killen var mycket aggressiv och började hugga mig ett par gånger”, berättar mannen som kan ha räddat sin kompis från värre skador. Även han ska under omständigheterna ha klarat sig bra.

– Tack och lov. Det är rent tillfälliga omständigheter att det inte gick värre, säger åklagaren Ginger Johansson till SVT Nyheter Halland.

Hon har nu väckt åtal mot mannen som misstänks för två fall av grov misshandel och ett fall av olaga hot. Detta då han ska ha sagt att han skulle döda en av männen.

”Mår inte helt bra psykiskt”

Bakgrunden till attacken är oklar men den misstänkte mannen uppger i förhör att han tidigare ska ha blivit hotad till livet av de båda männen. Men enligt åklagaren ska det inte ha funnits någon bakomliggande konflikt.

– Enligt min uppfattning var det en attack och jag menar att det är ett oprovocerat angrepp, säger Ginger Johansson och tillägger;

– Han mår inte helt bra psykiskt.

Den misstänkte gärningsmannen erkänner att han skurit en av männen i ansiktet men inte på halsen. Han förnekar att han hotat honom och att han ska ha skurit den andra mannen. Rättegången börjar om en vecka i Varbergs tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.