Branden släcktes snabbt av sprinklersystemet och de brandmän som kom till platsen. Foto: SVT

SVT-huset fick utrymmas efter brand

Uppdaterad
Publicerad

SVT-huset i Göteborg utrymdes på torsdagskvällen på grund av en mindre brand. Därför utgick tyvärr torsdagkvällens sista tv-sändning.

SVT Nyheter Hallands sista sändning för kvällen kunde därför inte genomföras, och istället fick de halländska tittarna se Västs sändning, som hann sändas.

Den halländska nyhetssändningen från 19.55 kan ses här.

Det var strax efter klockan 21 på torsdagskvällen som larmet gick på SVT i Göteborg. All personal, och även publik till kvällens direktsändning av Opinion live, fick utrymma huset.

Enligt Räddningstjänsten Storgöteborg rörde det sig om en brand i ett pentry,som startade på en spis. Branden släcktes dock snabbt av sprinklersystemet och de brandmän som kom till platsen.

Strax före klockan 22 på kvällen arbetade räddningstjänsten fortfarande med att få stopp på vattnet från sprinklersystemet, för att förhindra vattenskador i huset.

Hur branden uppstod är ännu oklart. Ingen människa kom till skada vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.