Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Skulle någon ha missat att hämta sin varningsmottagare så kan man den 15 januari göra en beställning genom Länsstyrelsens webbplats”, säger Beatrice Eriksson på Länsstyrelsen. Foto: Rebecka Block

Länsstyrelsen: Därför ska du ha varningsmottagare om du bor nära kärnkraftverk

Uppdaterad
Publicerad

Det är skillnad på en mobiltelefon och en varningsmottagare, enligt Länsstyrelsens beredskapshandläggare som förklarar varför det är viktigt att ha en varningsmottagare om du bor nära ett kärnkraftverk.

Över 60 000 varningsmottagare ska skickas ut till boende runt Ringhals kärnkraftverk. Processen pågår just nu och har kommit halvvägs. De boende får ett vykort och en avi för att hämta ut sin mottagare.

Flera paket har blivit liggande hos postombud och några har skickats tillbaka, något SVT Halland har rapporterat om tidigare.

– Skulle någon ha missat att hämta sin varningsmottagare så kan man den 15 januari göra en beställning genom Länsstyrelsens webbplats, säger Beatrice Eriksson, beredskapshandläggare på länsstyrelsen i Halland.

I klippet får du veta hur varningsmottagaren fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.