Blåljus är det enda minne mannen har av kvällen när han onanerade öppet och attackerade en man med dansk skalle. Foto: TT

Man onanerade och gick till attack

Uppdaterad
Publicerad

En man som försökte få stopp på en person som stod och onanerade öppet i en trappuppgång blev skallad och hotad till livet. Den onanerande Halmstadbon minns bara en sak från kvällen – blåljuset när polisen kom och hämtade honom.

Det var ett par på väg till en födelsedagsfest i Halmstad i början av mars som stötte på den onanerande mannen med byxorna uppknäppta i trappuppgången där de skulle gå in.

Paret väntade utanför i hopp om att mannen skulle lämna platsen själv. När så inte skedde gick mannen i paret in för att prata den onanerande till rätta och be honom att gå därifrån.

Skallades som svar

Mannen svarade först inte alls på tilltal. Sedan kom svaret hårt och brutalt – mannen skallade den andre mannen så att han flög ut ur porten, beskriver vittnen det som. Utanför huset blev det mer tumult.

Han lyckades hålla nere den mannen mot marken, men i sittande läge började han onanera igen samtidigt som han tittade storögt på paret, enligt deras beskrivning.

Samhällstjänst

Den onanerande mannen hämtades av polis. Det enda minne han har av kvällen är blåljus. När han vaknade upp dagen efter i polishuset blev han chockad av det som berättades för honom att han hade gjort. Detta uppgav han i rättegången som hölls i Halmstad tingsrätt nyligen.

Nu döms han till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för bland annat sexuellt ofredande, misshandel och olaga hot.

Den attackerade mannen hade ont i ansiktet två veckor efter händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.