Bild från när dådet begicks i Varberg. Foto: Lennart Benson/arkiv

Tvätterianställd som knivhögg arbetsledare överklagar dom

Publicerad

I september i år dömdes en 46-årig man till fängelse i sex år för mordförsök på sin arbetsledare. Nu överklagar han domen till Högsta domstolen.

SVT Nyheter Halland har tidigare berättat om händelsen som inträffade på ett tvätteri i Varberg i februari i år. En dispyt som uppstod ledde till att den 46-årige mannen knivhögg sin arbetsledare med flera hugg i bröstet och halsen. Kollegor som såg händelsen uppgav i tingsrätten att de lyckades lugna sin arbetskamrat och få ut honom ur lokalen. Polis kom till platsen och grep mannen som vid tillfället var narkotikapåverkad.

Arbetsledaren fick opereras i sex timmar, men överlevde.

Pyskisk störning

Inledningsvis konstaterades att 46-åringen led av en psykisk störning vid tiden för dådet. Men den rättspsykiatriska undersökning som gjordes efter rättegången visade att han hade tillfrisknat. Därför dömdes mannen av Varbergs tingsrätt till fängelse i sex år för försök till mord. Han dömdes även för narkotikabrott.

Överklagar dom

För en tid sedan överklagade 46-åringen domen till Hovrätten för västra Sverige. I sin överklagan uppgav mannen att det var arbetsledaren som gav sig på honom och att han inte minns att han hade en kniv i sin hand efter händelsen. Hovätten beslutade att fastställa tingsrättens dom.

Nu överklagar 46-åringen domen till Högsta domstolen och vidhåller de uppgifter som han lämnat i sin överklagan till hovrätten. Mannen vill att åtalet ogillas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.