Gyllene Tider-trummisen Micke Syd Andersson har tillsammans med några andra Halmstadprofiler startat en kampanj som ska resultera i att #HBKkompisar hamnar på HBK:s matchtröjor. Foto: TT och Joakim Leihed

Micke Syd vill samla HBK-fansen

Uppdaterad
Publicerad

Gyllene Tider-trummisen Micke Syd Andersson ville göra någonting för att stötta Halmstad BK som gör comeback i Allsvenskan igen. Därför har han nu dragit igång en kampanj för att få folk att samla ihop pengar till klubben, och samtidigt engagera supportrarna.

– Det började med att min trummiskollega från Halmstad, Lasse ”Pop” Svensson, ringde och hade en idé om hur supportrarna skulle kunna hamna på matchtröjan. Gyllene Tider sponsrade HBK under 2013 med ett märke på matchstället. Jag minns hur stolt jag var då, så jag var inte svårövertalad när Lasse hörde av sig, berättar Micke Syd Andersson för SVT Nyheter Halland.

Det hela resulterade i en crowdfunding med målet att nå 100.000 kronor. Planen är att trycka upp en logotyp med texten #HBKkompisar på spelarnas matchtröjor. Något som föreningen ställt sig positiva till.

– Om 1000 personer pytsar in en hundring var så når vi målet. Jag är hoppfull! I Halmstad bor det ju 100.000 personer och det finns ju HBK:are utanför stan också. Jag gillar att det är en liten tanke och en idé som många kan samlas kring. Något som kan ge känslan att ”jag har också varit med” och ”jag är delaktig”.

Gessle hörde av sig

Micke Syd Andersson hörde av sig till Halmstadprofilerna Jörgen Persson, Sofia Arvidsson och Thomas Petersson som genast hoppade på projektet. Samtidigt som SVT Nyheter Halland pratar med Micke får han dessutom ett meddelande från bandkollegan Per Gessle som hade lagt märke till kampanjen. Något som säkert gladde Gyllene Tider-trummisen lite extra eftersom Gessle hejar på Halmia.

Du bor i Stockholm sedan länge, men hjärtat slår uppenbarligen fortfarande för Halmstad och HBK?

– Halmstad är alltid hemma. En gång lantis, alltid lantis. Det funkar inte att heja på Stockholmslag. Jag vill att folk ska vara engagerade i HBK. Vi har en nyrenoverad arena som är Sveriges bästa. Det skulle vara fantastiskt att få till engagemang igen nu när Halmstad är uppe i Allsvenskan, säger Micke Syd Andersson.

Hur ofta går du och ser matcher på Örjans vall?

– Det blir ett par stycken varje år i Halmstad. Och några matcher även när HBK kommer till Stockholm.

Avslutningsvis, vad ska du göra i helgen?

Jag ska till Örnsköldsvik och spela med min ständige vapendragare och vän Tommy Ekman. Det blir soliga sommarhits från västkusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.