Gruppen från Halmstad MMA som åkte för att tävla i Göteborg. Övre raden: Timmy Andresen, Anton Gunbro, Pontus Bengtsson, Robert Nyström, Ola Jacobsson, Frida Vastamäki och Alan Carlos. Sittandes: David Jacobsson och Panos Tzoumas. Foto: Privat

MMA-vinster till Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad MMA vann flera av lördagens matcher som gick av stapeln på Fightercenter i Göteborg. Av totalt fem matcher vann Halmstadgänget tre. Frida Vastamäki som är 22 år var en av deltagarna som gick segrande ur buren. 

– Det var jättekul att köra och hon var jätteduktig så det var en mycket jämn match. Första ronden var vi ståendes tills jag kom på att faktiskt ta ner henne på marken. Sedan var jag nära några lås men hon kom upp, säger Frida Vastamäki efter matchen. 

MMA är en dynamisk kampsport med full kontakt i en bur av stålnät. De tävlande tävlar enligt reglerna för MMA klass-B, vilket innebär att de får utdela slag, sparkar och knän då man står upp.

När matchen går ”till marken” är det tillåtet att endast använda grepp och ledlås för att vinna. Det finns alltid en chans att motståndaren vänder matchen med slag eller att man fastnar i ett grepp som leder till att man måste ge upp.

Frida Vastamäki berättar: 

– Plötsligt var hon nära att ta min rygg och strypa mig. Låset satt men så hörde jag hörde min coach, Alans röst som fick mig att slita mig ifrån det. 

Rolig match

Hon vann till slut matchen eftersom domaren såg att hon kontrollerat sin motståndare störst del av matchen. 

– Det var superkul att vinna men känns som att vinsten inte spelar superstor roll för matchen var så kul att köra, avslutar Frida Vastamäki från Halmstad MMA. 

De andra som deltog från Halmstad var Anton Gunbro, Timmy Andresen, Pontus Bengtsson och Ola Jacobsson. Timmy, Ola och Frida vann sina matcher. Ola Jacobsson, som är 18 år, vann sin match på triangel och fick motståndaren att klappa och ge upp. 

– Klart det känns bra att vinna. Alltid lika kul att gå in i buren, ge järnet och ta reda på vem som är bäst, säger Ola Jacobsson till SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.