Huset i Snorrslida lades ut till försäljning i mitten av april. Foto: Malin Kyttä/Diakrit

Ny chans att köpa hus i Snorrslida

Uppdaterad
Publicerad

Snorrslida. Klingar det bekant? Den lilla halländska byn med det spektakulära ortsnamnet har fått stor uppmärksamhet, tack vare ett litet hus, som ingen ville köpa. Nu görs ett nytt försök till att sälja en av ortens fastigheter.

Den som vill bo i byn med det lite ekivoka namnet har nu en ny möjlighet att göra en fastighetsaffär.

– Det är en gammal skogsfastighet som ska styckas av, säger Pontus Thuresson vid Skandiamäklarna i Halmstad.

Fastigheten i Hallands inland har ett bostadshus i byggnadsstilen som brukar kallas för hallandslänga.

Blev inte sålt

Den tidigare fastigheten som var till salu i byn blev aldrig såld. Men att det skulle bero på byns namn är inte särskilt troligt.

– Priset var för högt och det var en bidragande orsak till att det inte blev sålt. Det var ett renoveringsobjekt och huset var ganska litet, sa mäklaren Jonas Claudei, som hade som uppdrag att sälja det huset.

Några intresserade

Pontus Thuresson som la ut det nya huset till försäljning i mitten av april hyser god förhoppning om att sälja det nya huset.

– Än så länge har några stycken hört av sig och är intresserade.

Trots att byns namn är uppseendeväckande och har fått många att höja på ögonbrynen så är det ingen av de intresserade som kommenterat det. Förresten har namnet inget alls med några könsorgan att göra, utan kommer troligtvis från en kombination av Snorrs, som kan vara ett fornnordiskt mansnamn och – lida en backe eller sluttning. Alltså: Snorrs backe.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.