Teater Halland har fått okej att använda Per Gessles musik i sin nya musikal. Foto: TT

Nu blir Gessles musik ny musikal

Uppdaterad
Publicerad

Teater Halland har fått grönt ljus att använda Halmstadprofilen Per Gessles musik i en ny musikal. Musiken ska ackompanjera publikens egna kärleksberättelser.

Musikalen kallas ”Halland love stories” och är tänkt att ha premiär den 2 mars nästa år.

LÄS MER: Per Gessle om nya musikalsatsningen

– Det känns jätteroligt. När jag tänker på Halland och att göra en musikal, så känns Per Gessle som det absolut givna namnet. Han har skrivit så ofantligt mycket musik under många år. Han är Hallands stora musikunder, säger Anna Sjövall som tillträdde som konstnärlig ledare och VD för Teater Halland nu i januari.

Historier från hallänningar

Fram till premiären kommer teatern att försöka komma i kontakt med så många hallänningar som möjligt.

– Jag och skådespelarna ska ge oss ut och samla in kärlekshistorier. Jag hoppas och tror att vi får höra de mest fantastiska historier, så att vi kan bygga en föreställning av det, säger Anna Sjövall.

Tillstånd av Gessle

Ensemblen har fått tillstånd att använda Gessles musik, som ska ackompanjera insamlade kärleksberättelser från hallänningarna.

– Det känns som en rolig och härlig hyllning till Halland. Vi kommer att turnera med musikalen i hela regionen och kanske utanför också om det finns intresse för det, säger hon.

Det är musik från soloartisten Gessle som kommer att användas. Det blir således inga låtar från Roxette eller Gyllene Tider.

– Det är hans svenska låtar från solotiden. Det finns många låtar att ta av, säger Anna Sjövall.

Dela med dig av din berättelse

Teaterpersonalen kommer främst att ge sig ut i höst, men redan nu kan den som vill dela med sig av sin kärlekshistoria kontakta teatern.

– Det kan vara allt i från den fantastiska kärlekshistorien till den otroligt sorgliga. Det finns inget som är så underbart härligt som när man är förälskad, men inget så vedervärdigt som när man förlorar den man älskar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.