Foto: TT

Ökning av brott på stationen

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun och polisen ser allvarligt på den ökade brottsligheten vid järnvägsstationen i Laholm och förbereder nu ett åtgärdspaket. Det handlar främst om bensinstölder, bilinbrott, stulna nummerskyltar och stulna cyklar.

Laholmspolisen har under de senaste månaderna fått in fler anmälningar än vanligt om småbrott på stationsområdet. Det här rapporterar Laholms tidning.

– Men mörkertalet är enormt. Verkligheten är mycket värre än statistiken. Det finns många som inte anmäler, säger kommunpolisen Kristian Nilsson till tidningen.

Vill att folk ska åka kollektivt

Kommunen planerar nu att öka säkerheten på området med bland annat förbättrad beslysning. Dessutom vill man se över möjligheterna till kameraövervakning utomhus. I väntsalen finns redan kamerövervakning.

Polisen har också sedan en tid tillbaka förhöjd närvaro vid platsen.

– Vi vill ju att folk ska åka kollektivt. Vi måste åtgärda annars vågar inte folk att ställa sin bil och cykel här, säger Niklas Wilsson, säkerhetschef på Laholms kommun till Laholms tildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.