Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från polisens arbete i det avspärrade skogsområde i närheten av Ullared. Foto: Christian Nilsson

Ung man hittad död i Ullared – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mord på en man i 20-årsåldern. Detta efter att en död person hittats i ett skogsområde i Ullared under lördagen.

Polisen arbetar nu brett och undersöker alla spår som kommer in, efter att den unge mannen hittats död under lördagen. Det säger Åsa Harplinger Jovalli, chef för utredningssektionen i polisområde Halland, till SVT Nyheter Halland.

– Vi vidtar ett flertal åtgärder, med teknisk undersökning och förhör. Men ingen är gripen, säger hon.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till skogsområdet i Ullared vid 13-tiden på lördagen.

Mannen har identifierats

Under söndagen meddelade polisen att det är en man i 20-årsåldern som hittats död och att han har blivit utsatt för våld.

Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser som kan ha koppling till ärendet.

Polisen fortsatt förtegen

Under måndagsförmiddagen är Åsa Harplinger Jovalli fortsatt förtegen om utredningen och vill inte berätta var mannen var hemmahörande, vilka skador han fått eller hur länge han kan ha varit avliden. Hon vill heller inte kommentera om det finns någon misstänkt.

– Det är förundersökningssekretess och det måste vi verkligen hålla på eftersom det kan vara helt avgörande för om vi klarar upp detta brott eller inte.

Utreder ni kopplingar till gängkriminalitet?

– Vi tittar brett och utesluter ingenting.

Polisutredningen fortsätter nu med förhör, tekniska undersökningar och analyser.

– Det är en massiv informationsinhämtning såhär i början av utredningen av ett grovt brott, säger Åsa Harplinger Jovalli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.