Arkivbild. Foto: SVT

Polisen överraskade efter lugn festivalhelg

Publicerad

De flesta förväntade sig ett rejält fylleslag under Wheels and wings i Falkenberg i helgen. I stället häpnar nu polisen över att inte ens tio personer behövde omhändertas för berusning.

Inför helgen rapporterade SVT Nyheter Halland om att polisen rustat sig rejält med förstärkning från bland annat Göteborg. Wheels and wings har ju genom åren, till och från, varit en ganska stökig tillställning.

Men när polisen nu sammanfattar Wheels and wings 2016 så är de mycket nöjda.

– Vi anser att både besökare och deltagare skötte sig väldigt bra och att det blev den lyckade fest alla ville ha, säger Niklas Rånge, ställföreträdande lokalpolisområdeschef i Falkenberg till SVT Nyheter Halland på måndagen.

Värre i fjol

På fredagen blev endast tre personer omhändertagna för fylleri. På lördagen sex personer.

– Vi är överraskade i positiv bemärkelse. Vi hade förväntat oss många fler omhändertaganden. I fjol var det tjugo omhändertaganden för berusning bara på lördagen, säger Niklas Rånge.

”Ser lite mellan fingrarna”

Han säger dock att deras bedömning under ett evenemang som Wheels and wings ser lite annorlunda ut jämfört med en vanlig helg.

– Vi ser ju lite mellan fingrarna med mycket en sådan här helg, det går ju inte rapportera allt. Vi får helt enkelt gå på de saker som är uppenbara och sticker ut, men likväl hade vi förväntat oss många fler omhändertaganden, säger Niklas Rånge.

Lugnt även på annat håll

Förutom berusade personer ska bara en anmälan om misshandel inkommit under Wheels and wings.

Även Stadsfestivalen i Laholm och Makrillfestivalen i Bua ska ha gått förhållandevis lugnt till enligt Niklas Rånge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.