Nyförvärv inför säsongen. Från vänster: Målvakten Hampus Nilsson från Djurgården, sportchef Håkan Nilsson och forwarden Passi Prudence från Högaborgs IF. Foto: Privat/Eric Nilsson. Arkivbild.

FFF inviger nya arenan

Uppdaterad
Publicerad

I dag, söndag, är det dags för spelpremiär i Falkenbergs nya arena. – Inom två år vill vi vara tillbaka i allsvenskan, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson inför matchen.

Klockan 15 möter Falkenbergs FF Växjölaget Östers IF på hemmaplan när det är dags för FFF:s spelpremiär i superettan den här säsongen.

– Öster är nykomlingar i serien men är ju ett klassiskt lag med många år i allsvenskan bakom sig. De kommer säkert att göra allt för att ta poäng, säger Håkan Nilsson.

Vågar du gissa ett resultat?

– Det gör jag aldrig, haha.

”Farliga under hösten”

Håkan Nilsson är nöjd med truppen och de nyförvärv som gjorts inför säsongen och säger att spelarna har varit laddade på träningarna.

– Går det bara bra nu under sommaren så blir vi farliga under hösten. Inom två år vill vi vara tillbaka i allsvenskan.

Samtidigt är han ödmjuk inför att allt kan hända under säsongen.

– Vi var med om ett fantastiskt 2013 i superettan när vi tog oss upp i allsvenskan, och sen var det inte lika fantastiskt 2016. Man ska ha medgång och flyt också för att lyckas.

Invigning av arenan

Utöver matchpremiären så invigs också den nya arenan under söndagen. Bland annat ska Robert Wells uppträda. FFF:s klubblåt ”Laget vid havet” kommer även att framföras.

På fredagen hade ungefär 3.000 biljetter till matchen sålts.

– Det är mycket förberedelser nu. Det är inte bara premiär för spelarna i den nya arenan, utan också för alla funktionärer, säger Håkan Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.