Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa med när trygghetssamordnare Therese Sandén pratar med invånare på Vallås. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så ska kommunen skapa trygghet på Vallås efter skottlossningen

Uppdaterad
Publicerad

En ökad närvaro och fler trygghetsvandringar. Så arbetar Halmstads kommun för att öka känslan av trygghet efter skottlossningen på Vallås.

Therese Sandén jobbar som trygghetssamordnare i Halmstads kommun. Under en vecka kommer hon och kollegorna nu ha full fokus på trygghetsskapande åtgärder på Vallås.

Se henne berätta hur i klippet.

Skottlossningen skedde i ett område där många barnfamiljer bor och i närheten av en förskola. Mamma Casandra Costa Flores fick höra om polisens avspärrningar av sonen som ringde när han väntade på skolbussen. Hör hennes tankar i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Just nu tar rädslan över”, säger Casandra Costa Flores som inte tänker låta sonen leka ensam ute på Vallås i nuläget. Skottlossningen skedde i ett område där många barnfamiljer bor och i närheten av en förskola. Foto: Anton Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.