Bild från förslaget, gestaltning kommer bearbetas vidare. Foto: Illustration arkitektkontoret White.

Så ska nya konstmuseet se ut

Uppdaterad
Publicerad

Arkitektkontoret White får uppdraget att designa tillbyggnaden på Hallands konstmuseum. Förslaget är godkänt av finansiärerna Halmstads kommun, Region Halland och Stiftelsen Hallands Länsmuseer.

Arbetet med att färdigställa ritningar fortsätter under våren men bilderna ovan är förslag på hur det kan komma att se ut.

Tanken bakom förslaget är att det ska samspela med den befintliga byggnaden och erbjuda en förbättrad entréplats som går hand i hand med kommunens vision om ett kulturstråk.

Bild från förslaget, gestaltning kommer bearbetas vidare. Foto: Illustration arkitektkontoret White.

– Vi är väldigt glada för att vi fått det fina förtroendet att rita Hallands Konstmuseums nya byggnad. Vår vision har varit att skapa ett hus som är inbjudande och förstärker den viktiga funktion som ett konstmuseum har som mötesplats för gemensamma upplevelser i staden, säger Jimmie Ahlgren, kontorschef på White Arkitekter i Halmstad, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.