Byggarna vid Eurostop fortsätter att utsättas för inbrott i containrar och stölder av verktyg. Foto: SVT

Skottkärra fylldes med stöldgods – vittne hjälpte polisen

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen såg en kvinna två män lämna Eurostop i Halmstad med en skottkärra. Hennes tips till polisen ledde fram till att tre personer nu sitter anhållna misstänkta för inbrott och stöld. Tipset betyder också att halländska MTA Bygg snart får tillbaka sina dyra verktyg.

– Vi måste verkligen tacka allmänheten, säger företagets ägare Andreas Granberg till SVT Nyheter Halland.

22:22 ringde en kvinna till polisen. Hon berättade att hon just sett två män komma utspringandes med en skottkärra från köpcentrat Eurostop i Halmstad.

– Hon var väldigt observant den här kvinnan för hon lyckades få ett regnummer på bilen, vilket ju var väldigt bra för oss, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till SVT Nyheter Halland.

Bilen kunde spåras till Heberg utanför Falkenberg och när polisens hundpatrull kommit till platsen tog det inte lång tid innan totalt tre män, mellan 20 och 30 år gamla, kunde gripas.

Männen anhölls under söndagsmorgonen och förhör pågår.

”Jättetjatigt”

I bilen hittades också en hel del stöldgods som visade sig komma från byggarbetsplatsen vid Eurostop som MTA Bygg ansvarar för. Totalt hade

Foto: SVT

fyra containrar brutits upp.

– Det här är jättetjatigt. Vi har ändå en instängd arbetsplats och larmade containrar, säger produktionsledaren Johan Bergendorff till SVT Nyheter Halland.

Senaste containerinbrottet på Eurostop var för bara ett par veckor sedan. Enligt Johan Bergendorff försenar den här typen av händelser bygget.

– Förseningen i sig är redan ett faktum. Vi tappar timmar och produktion då vi får lägga ganska mycket tid på att få tillbaka de här sakerna, säger han apropå att allt stöldgods ska registreras korrekt hos polisen innan det återlämnas.

Andra gången vittnen hjälper

Samtidigt är nattens händelse andra gången på relativt kort tid som allmänheten är vaken och tipsar polisen vid just byggarbetsplatsen på Eurostop. I somras kunde polisen stoppa en minibuss, fylld med verktyg stulna från området.

– En riktigt stor stöld. Men då var det några som käkat på en hamburgerrestaurang som tipsade polisen och vi fick tillbaka allting. Jag är verkligen imponerad av att allmänheten hjälper till så här, säger Johan Bergendorff och hans chef Andreas Granberg hyllar även han vittnenas insats:

– Vi måste verkligen tacka allmänheten för deras engagemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.