En person inom Socialdemokraterna i Halland har polisanmälts misstänkt för förskingring. Foto: TT

Socialdemokrat misstänks för förskingring

Publicerad

En person med förtroendeuppdrag inom Socialdemokraterna i Halland misstänks för förskingring. En polisanmälan har upprättats.

Vid en granskning av bokföringen från januari till augusti i år upptäckte revisorer att det gjorts flera transaktioner som gör att det saknas omkring 48 000 kronor.

– Det är olika delar i detta. Dels är det oerhört allvarligt sedan är det också väldigt sorgligt för detta är en duktig person som funnits med länge, så det är väldigt blandade känslor, säger Hans Hoff, distriktsordförande för Hallands socialdemokratiska partidistrikt.

I fredags redovisade revisorerna sin granskning för styrelsen som därefter fattade beslut om att göra en polisanmälan.

– Det som händer nu är att det startar en förundersökning och där kommer vi att vara behjälpliga om så behövs. Dels har revisorerna tagit fram en del material och sedan kommer vi att bistå polisen i deras arbete om de vill. Och sedan blir det i vanlig ordning åklagaren som får ta ställning till om det går till åtal, säger Hans Hoff.

Personen i fråga är i nuläget inte verksam på sin post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.