Arkivbild. Statsministern Stefan Löfven tvingas ställa in besöken i Halland. Foto: TT

Stefan Löfvens besök i Ullared ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Statsministerns inplanerade besök i Ullared och i Falkenberg på måndagen fick ställas in, detta då han är på ett extrainsatt möte i Bryssel. På måndagskvällen kom sedan beskedet att det blir ett besök i Ullared – redan på torsdag.

I år, liksom förra året, valde Stefan Löfven bort Almedalen för att resa land och rike runt, och på måndagen skulle han besöka Ullared och Falkenberg.

Men mötet ställdes in, något som P4 Halland var först med att rapportera. Orsaken är ett extrainsatt möte med Europeiska rådet i Bryssel där EU-ländernas stats- och regeringscheferna finns på plats.

”Naturligtvis tråkigt”

Per Svensson (S), kommunråd i Falkenberg, uppger att de först fick information om att statsministern skulle bli försenad och vid halv tre-tiden stod det klart att han inte skulle komma alls.

– Det är naturligtvis tråkigt. Men när Europeiska rådet ska ha extrainsatt möte så måste man prioritera, sa Per Svensson, som bjöd in statsministern.

Kommer till Halland på torsdag

När informationen nådde Per Svensson hoppades han på ett besök av statsministern vid ett annat tillfälle.

– Det är en stående inbjudan, sa han.

Och så kommer det att bli. På måndagskvällen skrev Stefan Löfven på sina sociala medier att han planerat in ett nytt besök nu på torsdag, vilket även Hallandsposten har rapporterat. Han skriver:

”För mig är det otroligt viktigt och inspirerande att resa runt i Sverige och samtala med människor som aldrig har besökt politikerveckan i Visby som pågår just nu, eller Bryssel heller för den delen.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.