Arkivbild. Foto: SVT

Stenkastning mot polisbil i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Flera ungdomar ska på onsdagskvällen ha skjutit raketer mot barn vid Andersbergsskolan i Halmstad. Och när polisen kom till platsen ska någon eller några skadat en ruta på en polisbil genom stenkastning.

Strax efter klockan 19 på onsdagskvällen fick polisen flera samtal från folk som berättar om ungdomar som skjuter raketer och smällare vid Andersbergsskolan i Halmstad.

– En inringare säger att fyrverkeripjäserna är riktade mot mindre barn. När vi kommer dit kastas det sten eller annat föremål mot polisen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Halland.

”Naturligtvis allvarligt”

I samband med stenkastningen ska en ruta på en polisbil gått sönder. Fyra polispatruller kallades till platsen och polisen har pratat med flera ungdomar vid skolan.

– Men ingen har sett eller hört något. Det är naturligtvis allvarligt det som inträffat. Därför hoppas vi att vi kan få hjälp av dem som vet något så att vi kan ta reda på vilka de här personerna är, säger Tommy Nyman.

Polisjakt efter moped

Mitt i tumultet vill polisen kontrollera två personer som färdas på en moped i området. Men de ville inte stanna utan körde iväg. Polisen följde efter mopeden till Nyhem men där väljer de två personerna att springa.

Den ene personen ska då ha omhändertagits direkt medan den andre fick spåras upp av polishund. Båda personerna misstänks vara påverkade av narkotika och föraren misstänks därför även för rattfylleri samt vårdslöshet i trafik.

– Båda personerna är under 18 så det blir antingen föräldrar eller socialtjänst som får vara med här under natten, säger Tommy Nyman.

Polisen vill dock betona att det ännu är oklart om de två omhändertagna har ett samband med raketskjutningarna och stenkastningen vid Andersbergsskolan. Därför är polisen fortfarande intresserad av tips gällande iakttagelser kring händelserna vid skolan. Detta på telefonnummer 11414.

Ovanligt i Halland

Ingen person ska ha kommit till skada av raketerna eller stenkastningen. Vid klockan 20 var det lugnt i området.

Tidigare i år har det rapporterats om liknande attacker mot polis eller räddningstjänst, men inte i Halland.

– Det känns som att detta är ovanligt i Halland, säger Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.