Köer efter lastbilsolyckor på E6. Foto: SVT

Stora störningar på E6 efter lastbilsolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stora trafikproblem på E6 i höjd med Varberg nu på morgonen. Detta efter att en lastbil vält och en annan hamnat på tvären på grund av nattens hala väglag.

Enligt polisen så har trafiken fått ledas om på småvägar vid avfart 53 respektive 55. Men vid sextiden på morgonen ska E6 vara öppen för trafik i norrgående riktning. Däremot pågick bärgningsarbete i södergående vid Varberg nord och där leddes trafiken om på småvägar fram till 8:30.

– Man kan nog vänta sig stök i morgontrafiken och det kommer nog vara så här ett bra tag, sa Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen tidigare under torsdagsmorgonen.

Och så blev det alltså. Enligt Räddningstjänsten Väst så ska nattens snöfall och minusgraderna ha orsakat en mycket hal vägbana.

Lastbil välte

Vid kvart över tolv välte en lastbil i södergående riktning i höjd med Varberg nord och lastbilen ska ha täckt båda körfälten. Den föraren ska ha fått föras till sjukhus med okända skador.

– Vid halv sex sa man att man fortfarande väntade på en tredje bärgare. Men det skulle dröja flera timmar sa man då, sa polisens presstalesperson Tommy Nyman till SVT Nyheter Halland vid 07:30.

Blockerade båda riktningarna

Bara en halvtimme efter den första olyckan var det dags för ännu en lastbil att hamna på tvären. Detta då släpet ska ha vikt sig över vägen och blockerat E6 i båda riktningarna mellan Morup och Tvååker. Den lastbilen ska ha varit bärgad vid klockan sex och strax därefter kunde trafiken öppna igen vid den olycksplatsen.

Enligt trafik och service har stoppen på E6 inneburit att saltet inte satt sig tillräckligt i vägbanorna och därför varnar man för att det kan vara extra halt i höjd med Varberg under torsdagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.