Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Yngre kollegor vill oftast bo i städer”, säger Jelena Sannabo om varför det är svårt att rekrytera personal till kliniker på mindre orter. Foto: Emelie Skoog/SVT

Tandvårdschefen: Omöjligt att rekrytera till mindre orter

Uppdaterad
Publicerad

Att personal inte skulle ha fått vara delaktiga i förändringen inom folktandvården tillbakavisar tandvårdschef Jelena Sannabo. Förändringen genomförs enligt henne av flera anledningar.

– Yngre kollegor vill oftast bo i städer. Därför måste vi ha den här modellen där vi bemannar med personal från andra kliniker, säger Jelena Sannabo.

– Hela processen har pågått tillsammans med våra fackliga representanter, säger Jelena Sannabo, chef inom folktandvården till SVT.

Hon anser att det är omöjligt att rekrytera personal till mindre orter som Hyltebruk. Som ett sätt att lösa detta delas regionens 23 kliniker in i sju områden och personalen kan tjänstgöra på flera ställen.

Hör Jelena Sannabo berätta vad som är vinsterna med omorganisationen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.