Lina SIljegård är ny chef på Halmstad teater. Foto: Halmstad kommun

Tidigare snowboardproffs blir ny teaterchef i Halmstad

Publicerad

Hon är före detta snowboardproffs i svenska landslaget, har jobbat på Ikea och med att marknadsföra Halmstad som golfstad. Nu tar Lina Siljegård över ansvaret som chef över Halmstad Teater.

Lina Siljegård har arbetat inom Destination Halmstads organisation sedan 2012, först som projektledare med syfte att marknadsföra Halmstad som golfstad, och sedan i maj förra året har hon varit tillförordnad chef på teatern. Från årsskiftet tar hon steget fullt ut som chef på heltid.

– Det känns stimulerande och spännande. Jag har så många idéer, men man får börja med en i taget, säger Lina Siljegård till SVT Nyheter Halland.

Locka en yngre åldersgrupp

I första hand är barn och ungdomar den prioriterade gruppen att locka till teatern.

– I april kommer 600 skolbarn hit för att se en teaterföreställning. Det är något helt nytt för oss. Det är elever som förut har upplevt teater i gymnastiksalar, säger Lina Siljegård.

Utveckla samarbeten

Konkret tänker hon att samarbetet med förvaltningarna i kommunen är nyckeln för att utveckla teatern.

– Det handlar till exempel om att få en bild av vad det finns för aktiviteter som man förlägger på andra ställen runt om i kommunen som skulle kunna platsa bra på Halmstad teater i stället. Och på konferenssidan finns det massor att göra för att locka fler företag att förlägga sin konferenser här, säger Lina Siljegård.

Tidigare snowboardproffs

Att bli chef för en teater var inte ett självklart val, sett till hennes bakgrund. Lina Siljegård var i början av sin karriär landslagsåkare i grenen snowboardcross, och tillhörde den absoluta världstoppen.

– Ja, det är lite udda kanske! Jag körde min sista världscuptävling 2005, och låg som bäst rankad tvåa i världen, säger hon.

Hur har du nytta av det i ditt nya jobb?

– Har man en elitidrottsbakgrund, vilken sport det än är i, har man nytta av det i arbetslivet. Man får prestera under press och stress och man lär sig att ta motgångar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.