Sex skadade i knivslagsmål i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer skadades under ett stort knivslagsmål utanför Hotell Tylösand i Halmstad på fredagsnatten.

Ett stort slagsmål utbröt vid hotell Tylösand strax före klockan fyra natten till lördag. Både knivar och ett basebollträ ska ha använts. Enligt Hallandsposten fördes sex personer till sjukhus. Det är oklart hur allvarliga skadorna är.

– En är skuren i nacke och rygg och två har motvärnsskador på händerna och någon har fått något trubbigt våld mot huvudet, säger Patrik Ahlbom, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

Samtliga inblandade skall vara i 20-25-årsåldern.

Startade i taxikön

Nattklubben på hotellet hade hunnit stänga när bråket började.

– Bråket uppstod i en taxikö som ligger i anslutning till hotellet, säger Elisabeth Haglund, VD för hotell Tylösand, som i övrigt vet mycket lite om händelsen.

– Det var ett par personer som blev avvisade under natten, som var stökiga. Men jag vet inte om de var inblandade i detta.

Två unga män greps av polis i samband med bråket, och anhölls senare. En person eftersöks fortfarande och är anhållen i sin frånvaro.

– De tre misstänkta känner varandra. Hur det kommer sig att man är rustad med basebollträ och kniv vet vi ännu inte, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman till SVT Nyheter vid 11-tiden.

– Vi håller fortfarande förhör och hoppas kunna gripa den tredje personen inom kort.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråpförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.