Foto: TT/privat

Undkom bombdådet med bara några timmar

Uppdaterad
Publicerad

Hans Engqvist från Halmstad kom till Atatürkflygplatsen i Istanbul bara några timmar före bombdådet, men hann åka därifrån. – Man börjar bli lite mer rädd om livet, säger han till SVT Nyheter Halland.

– Det är jättetråkigt när sådant här händer. Det är så onödigt. Många turister och familjer som står och trängs inne på flygplatsen och tre bombmän som gör så här. Det är jättehemskt, säger han.

Hans Engqvist är i Istanbul på en affärsresa tillsammans med en kollega och kom till Atatürkflygplatsen bara några timmar före bombdådet. De fick reda på vad som hade hänt när de kom fram till hotellet, som ligger cirka en timme från flygplatsen.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

– Man brukar ju inte tänka på att något sådant inträffar en själv. Men när jag kom tillbaka till hotellet och började kolla på nyheter så insåg jag att det var rätt så nära. Man börjar bli lite mer rädd om livet, säger Hans Engqvist.

Inte orolig för egen del

Och hur är stämningen där du är nu?

– Jag stod i hissen på väg ner från mitt hotellrum och då hörde jag hur de pratade engelska med varandra. Och det är ju enbart det här attentatet som de beskriver då. Så det är mycket snack om det, säger han.

Kommer du att resa hem tidigare än planerat efter det som har hänt?

– Nej, det kommer jag inte att göra. Jag har viktiga saker jag måste hinna med. Så jag hoppas att allt går som det ska när jag ska resa hem, säger Hans Engqvist.

Är du orolig för att åka till flygplatsen när du ska hem?

– Jag tror inte att jag har reflekterat över det så mycket. Det är sådan liten risk att man skulle vara med när det väl händer, säger han.

Skrev sms till sambo

Ringde du hem så fort du hade fått reda på vad som hade hänt?

– Jag fick reda på det som hade hänt i stort sett samtidigt som mina föräldrar och satt faktiskt och skrev ett sms till dem samtidigt som de ringde mig. Så jag hörde av mig till dem så fort jag kunde, men de hann få tag i mig lite före.

Men de var lättade?

– Ja, det var de.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd på Istanbuls flygplats

Mer i ämnet