Mannen släpptes efter förhör och är i nuläget inte misstänkt för brott. Foto: TT

Man greps av polis – bar på gevärsliknande föremål

Uppdaterad
Publicerad

Under påskaftonen larmades polis om att en man i Halmstad bar ett vapenliknande föremål i sin väska. Mannen greps av polis men släpptes efter förhör och är i nuläget inte misstänkt för något brott.

Under lördagseftermiddagen larmades polis om att en man som bar på ett gevärsliknande föremål i sin väska klev på en buss i Halmstad. Polisen stoppade bussen i höjd med Heberg utanför Falkenberg och mannen greps strax efter klockan 14. Inledningsvis misstänktes han för förberedelse till rån.

– Man hittade då det som kunde ha varit ett vapen, men det kunde också ha varit en replika, säger Ulrika Strömkvist, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Halland.

Skulle till filminspelning

Mannen är 25 år och hemmahörande i Halmstads kommun. I förhör med polisen uppgav han att det som såg ut att vara ett gevär i själva verket skulle användas som rekvisita vid en filminspelning.

– Den här personen hade förklaringen att han skulle iväg på filminspelning och den historien är nu styrkt, säger Ulrika Strömberg.

Inte misstänkt för brott

Vid 17-tiden släpptes mannen och han är i nuläget inte misstänkt för brott.

– Vi har tagit det som såg ut som ett vapen i beslag. Nu får en teknisk undersökning visa vad det är. I efterhand kan han komma att misstänkas för brott mot vapenlagen om det skulle visa sig vara ett licenspliktigt vapen, men i nuläget är han inte misstänkt för något brott, säger Ulrika Strömkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.