Utdragen biljakt började i Steninge och slutade i Ljungbytrakten. Foto: TT

Biljakt slutade på andra sidan länsgränsen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till tisdagen upptäckte polis en bil som körde fort på Kustvägen norr om Halmstad. Polisen följde efter och biljakten fortsatte ner till Knäred. Där tappade tappades kontakten med bilen, men den hittades senare av annan polis på andra sidan länsgränsen.

Vid halvtretiden under natten till tisdagen fick en polispatrull syn på en bil som körde fort på Kustvägen i höjd med Steninge. Polisen följde efter och färden gick vidare via Flygstaden in mot centrala Halmstad.

Följde efter till Knäred

Föraren vägrade stanna och polisen fortsatte följa efter bilen ut på Laholmsvägen och vidare mot Laholm. I Knäred förlorade polisen kontakten.

– Där tappar vi bort bilen, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Polisen tog reda på att bilens ägare bor i Ljungbyområdet och poliser från området fortsatte letandet där. En polispatrull upptäckte bilen på en mindre väg väster om Ljungby och en annan patrull lade ut en spikmatta som bilen körde över.

Ung man hittades i lekstuga

Bilen stannade inte men hittades senare utan förare på en gård i området.

– Bilen hör inte hemma på gården och de som bor där vet inte vem det är som äger den. Vi är där med hund och spårar och hittar den man som vi misstänker ha kört bilen i en lekstuga, säger Tommy Nyman.

Mannen som är i 18-årsåldern misstänks nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Bilen ägs av en släkting till mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.