Fem gånger har Jenny Berndtsson börjat känna sammandragningar när hon varit på varuhuset Gekås i Ullared. – Jag trodde inte riktigt att det skulle fungera den här gången, säger Jenny Berndtsson. Foto: Privat/TT

Värkarna började i Ullared – för femte gången

Uppdaterad
Publicerad

Massage, hallonbladste, akupunktur och sex omnämns ibland som alternativ om man vill försöka påskynda förlossningsprocessen. Jenny Berndtsson från Värnamo har ett helt annat knep som har fungerat inför fem av hennes förlossningar: Ullared-metoden.

Åttabarnsmamman som brukar åka och till Ullared och handla har aktivt valt att åka ner i slutskedet av graviditeterna. Fem gånger har Jenny Berndtsson börjat känna sammandragningar när hon varit på varuhuset Gekås i Ullared.

– Man går ju omkring hela tiden med en vagn framför sig, så det har nog med det att göra. Man kan säga att jag förenar nytta med nöje, säger Jenny Berndtsson till SVT Nyheter Halland.

I torsdags åkte familjen till Ullared där Jenny Berndtsson mycket riktigt började känna sammandragningar. På fredagen föddes dottern Signe.

Läs mer: Ilska över felparkeringar i Ullared

– Hon var beräknad till den 15 mars så jag sa mest på skämt att hon skulle komma nu. Jag trodde inte riktigt att det skulle fungera den här gången, men det gjorde det ju.

Åker inte själv längre

Jenny Berndtsson som tillsammans med sin man har totalt tolv barn berättar den första gången sammandragningarna började i Ullared var det bara en slump. Därefter har de gjort en grej av det. Även om det finns en liten oro att inte hinna till sjukhus när värkarna väl sätter igång.

– Jo, jag har ju känt de sista gångerna att jag inte vill åka själv. Jag vill inte stå där ensam med alla ungar, så i torsdags var min man var med.

Läs mer: Förslaget: Inför vägtullar till Ullared

När ska ni till Ullared nästa gång?

– Innan påsk och då får Signe följa med.

Hallands nyheter var först med att berätta om detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.