Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ännu är det inte aktuellt med bevattningsförbud. I klippet berättar VA-chefen om vattenläget i Falkenberg och Varberg och vad som kan vänta framöver. Foto: Anton Johansson/SVT

Vattenförbrukningen ökar i hela Halland efter varma dagarna

Publicerad

Det är gräsmattor och trädgårdar som ska vara gröna och poolar som ska fyllas. Vattenåtgången har ökat i hela Halland den senaste tiden. Ännu finns dock inget behov av bevattningsförbud.

Vattennivåerna i Falkenberg och Varberg ser fortfarande stabila ut. Trots det finns det en uppmaning om att hushålla med vattnet.

– Man får tänka på att det ska räcka till alla och hela sommaren, säger Maria Bennet, ställföreträdande VA-chef på Vivab.

SVT Nyheter Halland har varit i kontakt med samtliga kommuner i Halland som alla uppger att vattenförbrukningen ökat betydligt under de senaste dagarna.

I klippet berättar VA-chefen för Falkenberg och Varberg om hur vattenläget ser ut och vad som avgör om det blir ett bevattningsförbud.

I klippet nedan: Så kan du göra för att vattensmart.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du tre tips på hur du kan vara vattensmart under varma såväl som regniga dagar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.