”Ytterst ovanligt med så här grova rån”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett rånförsök och ett grovt rån inom två veckor finns det anledning att se över rutinerna, säger företrädare för hamburgerrestaurangen.

Även senast någon försökte råna Max i Falkenberg var det i samband med stängning klockan ett på natten. Den gången lyckades personal låsa ute rånarna som därmed inte kom in.

Den här gången tog de sig in – dock fortfarande oklart hur.

Maxrånet

Vad gör ni för att skydda personal från rån i framtiden?

– Nu pågår det ju fortfarande en polisutredning, och om de här två händelserna hänger ihop vet vi inte. Men vi har tydliga säkerhetsrutiner och samarbete med säkerhetsbolag och polis. Det är otroligt ovanligt med rån och ytterst ovanligt med så här grova rån. Om vi hade kunnat gjort något åt det som hände i natt får vi utvärdera när vi vet vad som hände, säger Fredrika Fredmark, presskontakt på Max hamburgerrestauranger.

Finns det anledning för er att se över säkerhetsrutinerna?

– Det finns det säkert, absolut.

Hur tar ni hand om personalen efter rånet?

– Vi ser till att alla får prata med professionella krishanterare. När vi fick veta det här i natt åkte våra distriktschefer och restaurangchefer ner.

Vad fick rånarna med sig?

– Vi pratar inte om vad de fick med sig. Vi hanterar otroligt lite kontanter i restaurangerna nu för tiden. De flesta köp görs med kort eller mobilappen numera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maxrånet

Mer i ämnet