Foto: Ur förundersökningen

61-årig kvinna repade bil – togs på bar gärning

Uppdaterad
Publicerad

En 61-årig kvinna i Ängelholm döms nu till villkorlig dom efter att ha repat en annan kvinnas bil. Hon togs på bar gärning av en granne som hörde konstiga ljud från gatan.

Vid flera tillfällen under våren har en bil i Ängelholm repats av en okänd gärningsman. Men kvällen den nionde maj i år hörde en granne till bilägaren konstiga ljud från gatan. Han gick då ut på balkongen och såg 61-åringen gå runt en parkerad bil och tillföra den skador med ett metallföremål.

Den 61-åriga kvinnan upptäckte mannen på balkongen och sprang från platsen. Mannen tog upp jakten på kvinnan och lyckades få henne att stanna på platsen till dess att polisen kom. Mannen uppger senare i förhör att han tidigare sett kvinnan tillföra bilen skador.

Hävdar minnesluckor

Bilen tillhör en 47-årig kvinna. Båda kvinnorna uppger att de vet vem den andra är, då de har en gemensam manlig bekant.

61-åringen döms nu till villkorligt dom för skadegörelse. Hon nekar själv till brottet, och uppger att hon har minnesluckor från kvällen, på grund av alkoholpåverkan.

Tingsrätten bedömer att det varit fråga om ”meningslös skadegörelse” och att skadevärdet uppgår till cirka 30 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.