70-åring bunden och rånad i sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Tre rånare bröt sig in i en bostad i Ödåkra strax norr om Helsingborg vid kvart i fem-tiden i morse.

Mannen i 70-årsåldern bands fast på en stol i sovrummet. Därefter länsade de hans hem på bland annat kontanter och körde från platsen med bil.

– De lämnade med bilen en kvart innan han ringer oss, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral, till SVT Nyheter Helsingborg.

Polisen uppger att de åkt dit och gjort en brottsplatsundersökning och upprättat en anmälan om grovt rån. Men enligt Kim Hild har brottsplatsundersökningen inte gett något speciellt.

Önskar vittnen

Nu vill polisen har kontakt med vittnen som gjort iakttagelser som kan vara intressanta i trakten av Ödåkra. Eftersom mannen varit bunden finns det inte så mycket att gå på för polisen.

– Han har varit ensam i huset och har ringt oss så fort han tagit sig loss, så han har ju missat bilen och har inte sett vilket håll de har åkt åt, säger Kim Hild.

Grovt rån

Den 70-årige mannen ska inte ha fått några fysiska skador i samband med rånet.

– Han är skakad men är som tur är inte fysisk skadad, men det är ju en fruktansvärt obehaglig händelse han har blivit utsatt för, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral, till SVT Nyheter Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.