”Jag är jätteglad över att folk har ställt upp för klubben. Inte minst spelarna som avstått från att lämna in konkursansökan för att ge oss en chans att få ihop det”, säger Mikael Modig, styrelseledamot ÄFF. Foto: Winnie Gravlund/SVT

ÄFF räddas undan konkurs – nu får spelarna lön

Uppdaterad
Publicerad

Efter intensiva förhandlingar med sponsorer under helgen och måndagen står det nu klart att ÄFF överlever. I veckan får spelarna två innestående månadslöner.

Ängelholms FF klarar sig undan konkurs. I sista minuten trädde både sponsorer och fotbollsföräldrar fram och sköt till pengarna som behövdes.

Spelarna har inte fått lön på två månader – och kan nu se fram emot pengar på kontot.

Krisen inom ÄFF

”Jätteglad”

– Jag är jätteglad över att folk har ställt upp för klubben. Inte minst spelarna som avstått från att lämna in konkursansökan för att ge oss en chans att få ihop det, säger Mikael Modig, styrelseledamot ÄFF.

Men krisen är inte avvärjd. Pengarna räcker till att lösa skulder från förra året. Det finns däremot inte pengar nog för att klara driften, alltså skulder och löner, för resten av året.

”Bra plan”

– Vi har en bra plan för hur det ska gå till, men allt har inte gått i lås än. Målet är att rädda hela föreningen och det ska vara klart inom månaden, säger Mikael Modig.

Det som behöver gå i lås är att mer pengar.

Har du mer pengar på gång?

– Det kanske jag har. Det hoppas jag, säger Mikael Modig och sedan vill han för ögonblicket inte avslöja mer.

Hur stabilt är det här egentligen?

– Ambitionen är att det ska bli väldigt stabilt inom månadens slut. Får vi ihop det kommer ÄFF att bestå i många år framöver, säger Mikael Modig.

Måste få ihop lag

Närmast kommer det att handla om att betala leverantörer – och att få ihop ett lag. Redan i februari möter klubben IFK Göteborg i Svenska cupen.

Men det är inte självklart att division 1-laget är färdigt då. Just nu har bara fyra spelare i A-laget kontrakt.

Dessutom saknas en tränare. Det kan bli så att klubbens U19-lag, som spelar in sin åldersgrupps allsvenska, får gå in och ta den matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen inom ÄFF

Mer i ämnet