Även gamla tåg blir försenade

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara de vanliga tågen som drabbas av förseningar. Även Krokodilen – originalet bakom det klassiska loket för modelljärnvägar – dras med kraftiga förseningar på sin väg genom Skåne. Turen till Malmö blir inställd.

I sakta mak passerade Krokodilen gränsen mellan Småland och Skåne på onsdagseftermiddagen. Efter stopp i Hässleholm skulle loket gå via Helsingborg till Malmö. Men på grund av ett överhettat lager ställs avgången från Helsingborg till Malmö in. Istället går tåget vidare mot Ängelholm efter stoppet i Helsingborg.

Det schweiziska loket trafikerade från början järnvägar i Alperna. Krokidilen blev modelltågstillverkaren Märklins kanske mest kända lok och har lockat stor publik av entusiaster under sin första resa genom Sverige. Krokodilen började resan i Gävle där ”Eltåg 100 år” firades.

tagkartan.se kan man följa Krokodilens resa i realtid. Loket har nummer 95547.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.