Stora delar av centrala Ängelholm spärrades av natten till söndag. Tungt beväpnade poliser fanns på platsen. Foto: MIKAEL NILSSON

Nattklubb i Ängelholm utrymdes – knivman gripen

Uppdaterad
Publicerad

En person har skadats efter att ett brandfarligt föremål kastats in på en nattklubb i Ängelholm strax efter midnatt natten till söndagen. En knivbeväpnad 21-årig man greps sedan av polisen och misstänks för mordförsök. Stora delar av centrala Ängelholm spärrades av.

– Vi vidtar utredningsåtgärder, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd.

Händelsen inträffade på nattklubben 19Hundra i Ängelholm. Gärningsmannen uppges ha kastat in två brandfarliga föremål när det befann sig människor i lokalen. Lokalen utrymdes. Ingen brand uppstod men en person fick glassplitter på sig, men ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Den 21-årige mannen visade sedan kniv utanför lokalen men kunde snabbt gripas tack vare ordningsvakter på plats. I samband med gripandet fann polisen ytterligare ett föremål på mannens kropp som misstänktes vara farligt.

Ofarligt föremål

Mannen hölls kvar vid klubben i väntan på en bombgrupp och platsen spärrades av. Efter att en bombrobot undersökt mannen bedömde polisen föremålet som ofarligt.

– Jag vill inte uttala mig om vad det är för föremål, eftersom det är en pågående utredning, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd.

Mannen har nu tagits till polishuset i Helsingborg.

Bombgruppen som kallats till restaurangen beslagtog de misstänkta föremålen.

Polisen förtegen

Den drabbade krogen skriver följande på sin hemsida: ”Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik. Ngt han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom”.

Krogen skriver vidare att det fanns flera brandbomber, eller något som liknar det, i mannens ryggsäck. I väskan ska det också ha funnits något som personalen beskriver som religiösa skrifter.

Polisen utreder inget terrorbrott.

– Då ställer man sig frågande till vad de här föremålen har för relevans för utredningen. Vi kan inte kommentera vad han har haft med sig eller inte haft med sig, säger Kim Hild, informatör på polisen.

Avspärrningarna borttagna

Stora delar av centrala Ängelholm spärrades av under natten och polisen genomförde en större insats på platsen. Tungt beväpnade poliser med automatvapen fanns på plats.

Efter att bombgruppen och den tekniska undersökningen gjorts i och runt klubben togs avspärrningarna bort strax efter klockan sju på söndagsmorgonen.

Vem var den här attacken riktad mot?

– Det vet jag inte, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd.

Ärendet hanteras av polisen som försök till mord och säkerhetspolisen är inte involverad i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Mer i ämnet