Foto: Fortifikationsverket

Bunker säljs för över miljonen

Uppdaterad
Publicerad

Tvåhundra personer kom till visningen förra veckan och nu är budgivningen i full gång.

Bunkern i Össjö öster om Ängelholm har väckt stort intresse. Hundra personer anmälde sig till visningen, med det var dubbelt så många som faktiskt kom och tittade. Nu är budgivningen i full gång, på torsdagsmorgnonen låg det högsta budet på 1 250 000 kronor.

– Jag tror att budgivningen kommer ta fart nu de närmaste dagarna och att fler går in och lägger bud, säger projektledaren Karl-Martin Svärd på Fortifikationsverket.

Vad den 800 kvadratmeter stora betongkonstruktionen i två våningar ska användas för i framtiden har han inte fått några besked om från intressenterna. Det håller de på tills försäljningen blir ett faktum.

– Totalt har fjorton personer lagt bud hittills, även det är fler än vanligt vid den här typen av försäljningar, säger Karl-Martin Svärd.

Försäljningen kommer att rundas av i början på nästa vecka och förhoppningsvis bli klar innan nästa helg.

Se inslaget från visningen av bunkern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.