Foto: TT

Fem rånades när de spelade Pokémon vid Kärnan

Uppdaterad
Publicerad

Fem män skulle spela Pokémon vid Kärnan i Helsingborg på fredagskvällen. Vid midnatt rånades de av ett gäng som tvingade till sig mobiltelefoner och plånböcker med ett pistolliknande föremål.

När de fem killarna befann sig på Kärnan passerade ett gäng på 4-6 personer. Gänget vänder om, enligt uppgift till polisen, och konfronterar killarna. Med ett pistolliknande föremål ska de tvingat till sig mobiltelefoner och plånböcker.

Polis larmades till platsen utan att lyckas gripa gärningsmännen. Fem minuter senare larmar en kvinna polisen efter att även hon på Kärnan precis samma sätt blivit utsatt av ett gäng personer.

– Kvinnan vägrade dock lämna ifrån sig telefonen. Därför rubriceras detta bara som rånförsök. Gärningsmännen springer från platsen i riktning mot lasarettet, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

Kvinnan som själv är i 20-årsåldern, beskriver att gärningsmännen var klädda i mörka kläder, i jackor med huva. Inte heller här kunde polisen gripa någon för brottet.

– Vi arbetar utifrån teorin att det handlar om samma gärningsmän i båda fallen, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.