Fastighetskonsulten Peter Wiklund berättar att intresset för försäljningen av Findusfastigheten i Bjuv är stort. Foto: Björn Lindgren/TT/ Pressbild

Konsult: ”Stort intresse för Findusfabriken”

Uppdaterad
Publicerad

Snart stänger Findusfabriken i Bjuv och flera fastigheter ligger ute till försäljning. Fastighetskonsulten är hoppfull om att hitta nya köpare till fabriken och marken.

Det handlar om tre fastigheter: själva industrifastigheten, ett stort processvattenverk och en stor lantbruksfastighet i form av 170 hektar mark i Bjuvs tätort.

Fastighetskonsulten Peter Wiklund sköter försäljningen och berättar att intresset är stort för industrifastigheten.

Findusförsäljningen

– Det finns gott om intressenter, både potentiella hyresgäster och köpare av fastigheten, säger Peter Wiklund.

”Kluster av verksamheter”

Han vill inte gå in på vilka spekulanterna är, men menar att det sannolikt blir flera verksamheter och företag inom livsmedelsproduktion som flyttar in i fabriksfastigheten, som består av totalt 100.000 kvadratmeter lokalyta.

– Jag kan tänka mig att det blir ett kluster av verksamheter som har nytta av att finnas vägg i vägg med varandra.

Det som talar för att det blir fortsatt livsmedelsproduktion i lokalerna är närheten till ett stort processvattenverk, som också söker ny ägare. Där har vattnet från livsmedelsproduktionen renats för att sedan kunna släppas ut i Vege å.

Peter Wiklund ser positivt på möjligheten att få det sålt till någon stor aktör.

– Det är ett av Europas största processvattenverk. Det är enorma investeringar att få i gång något sådant.

Kan ge nya jobb

Det är huvudsakligen svenska företag som visat intresse så här långt. Ambitionen är att hitta köpare och hyresgäster som kan driva arbetet med Food Valley of Bjuv vidare. Fastighetskonsulten är försiktigt optimistisk till att de nya verksamheterna vill anställa Findus personal.

– Det finns förhoppningar om att vi ska kunna hitta köpare och hyresgäster som ska få upp produktionen. Tänker de expandera behöver de anställa duktigt folk.

Som SVT Nyheter har berättat vill Bjuvs kommun köpa 100 hektar jordbruksmark att bebygga med bostäder. Kommunen är inte den enda spekulanten. Mäklaren vill inte gå in på hur många intressenter som finns, men berättar att intresset är stort.

– Det är ett stort intresse, på en femgradig skala skulle jag säga att det ligger på fyra. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Findusförsäljningen

Mer i ämnet