Foto: Helene Bengtsson

Buss körde in i lastbil – chauffören brottsmisstänkt

Uppdaterad
Publicerad

En buss med ett tjugotal passagerare körde in i en stillastående lastbil i centrala Helsingborg på tisdagsmorgonen. Flera personer chockades i olyckan, men ingen skadades allvarligt.

Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en kraftig smäll. Olyckan inträffade strax innan klockan åtta vid korsningen Malmöleden och Nedre Holländaregatan i centrala Helsingborg.

– Kör en buss in i en lastbil så upplever man det som en kraftig smäll, säger Ronny Möller, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst. 

Olyckan inträffade vid en byggarbetsplats och armeringsjärn som låg på lastbilens flak trycktes in i bussens fönsterrutor. De tjugo busspassagerarna och förarna i lastbilen chockade, men ingen person skadades allvarligt.

– Några som chockades tog hand av ambulans på plats, andra kunde gå vidare och ta en annan buss, säger Ronny Möller, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Olyckan orsakade problem med framkomligheten i trafiken. Strax innan nio hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Chauffören i bussen, en 39-årig man, är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. Enligt polisen var chauffören inte påverkad vid olyckan. 

– Vi kontrollerar det på rutin vid trafikolyckor och vi har ingen notering om rattfylleri, säger Kim Hild, informatör vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.