Anders Widborg, 27-åringens advokat. Foto: Jessica Bloem / arkiv

27-åring häktad för mordet i Klippan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mordet på kvinnan vid Stidsvig utanför Klippan häktades på fredagen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 27-åriga mannen greps i onsdags och har nu förhörts i två dagar. Sent på fredagseftermiddagen häktades han av Helsingborgs tingsrätt, som på sannolika skäl misstänkt för mordet. Det ska enligt tingsrättens handlingar ha utförts under förmiddagen i lördags.

– Så här långt nöjd med att tingsrätten delar min uppfattning, och att mannen numera är på sannolika skäl häktad på de grunder som jag gav. Nu får vi arbeta vidare, säger Eleonora Johansson, åklagare, efter rättens beslut.

Mordet i Klippan

– När det gäller mordutredningar, mord är det allvarligaste brottet vi har, så det handlar om en omfattande utredning med allt från att höra människor som gjort iakttagaler eller har uppgifter, till den tekniska biten och den rättsmedicinska biten Det finns många delar, säger hon.

Har bott i sin bil

Mannen har tidigare häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i en omfattande cigarettsmugglingshärva. Men i själva verket har han funnits i Sverige hela tiden, enligt försvaret.

– Han har bott i sin bil under de tre senaste åren, säger Anders Widborg, 27-åringens advokat.

Det var när 27-åringen greps misstänkt för mordet på kvinnan vid Stidsvig som det stod klart att han även var efterlyst för inblandning i cigarettsmugglingshärvan.

Ska inte ha känt kvinnan

Under fredagsförmiddagen häktades han i den utredningen där fera personer är misstänkta. Bland annat ska 27-åringens bil ha använts och det är därför som han är intressant för smuggelutredarna.

Det finns, enligt Anders Widborg, ingen relation mellan 27-åringen och kvinnan i 60-årsåldern som hittades död i skogsområdet i Stidsvig. Mannen förnekar att han skulle ha känt till kvinnan eller haft några kontakter med henne.

– Han har haft sin boplats i det område där kvinnan är påträffad. Såvitt jag kan bedöma så är det den enda kopplingen idag, säger Anders Widborg.

Varför bor han i sin bil?

– Han försöker väl minimera sina kostnader så mycket han kan helt enkelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Klippan

Mer i ämnet