Foto: bildburken.se

Hundratals lag ville spela beachhandboll

Uppdaterad
Publicerad

Många lag har anmält sig till årets turnering i beachhandboll nere vid Fria bad. Tävlingen som är inne på nionde året lockar lag i olika åldrar och enligt arrangörerna växer bara intresset.

– Tävlingen har vuxit lavinartat. När vi började för nio år sedan hade vi fyra spelplaner. I år har vi 1 520 lag och sjutton spelplaner, säger Mats Svensson, en av arrangörerna av turneringen som kallas OV Beachhandboll.

Mats Svensson, som är kommentator under turneringens elva dagar, har ett späckat schema framför sig. Turneringen som spelas vid Fria Bad startade under lördagen och pågår till och med den 7 juni.

”Riktigt bra”

Under lördagen tävlade mellan 40 och 50 lag från olika företag. I dag, söndag, möts juniorer och seniorer från tio år och uppåt från olika föreningar runt om i Skåne.

– Det är lag från etablerade handbollsklubbar med elitklasser med seniorer så det kommer att bli riktigt bra, tror Mats Svensson.

Mitt i Helsingborg

Turneringen spelas vid Fria Bad mitt i centrala Helsingborg i månadsskiftet maj och juni – vilket visat sig vara ett framgångskoncept.

– Jag tror att man många ser tävlingen som en avslutning på handbollssäsongen eller början på sommarlovet. Miljön är bedårande vacker med närhet till stranden.

Nyligen avrådde kommunen från bad vid just Fria Bad, något som inte verkar avskräcka de tävlande.

Mindre kaos

– Jag har sett några som har hoppat i, men som förening varken uppmanar eller avråder vi från bad. Det här har faktiskt gagnat oss lite grann, det gör att badgästerna söker sig till andra stränder och då blir kaoset lite mindre, säger Mats Svensson.

Under veckan deltar skollag från hela Helsingborg i turneringen. På tisdag spelar lag med elever med särskilda behov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.