Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Micael Kadanik var den insatsledare från räddningstjänsten i Åstorp som var först framme vid masskrocken på Tranarpsbron. Hör honom minnas tillbaka tio år i tiden i klippet. Foto: Simon Melin/SVT

Han var först på plats vid masskrocken vid Tranarpsbron: ”Det var som en krigszon”

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu tio år sedan masskrocken på Tranarpsbron mellan Åstorp och Östra Ljungby. Än i dag räknas den som en av Sveriges största masskrock med över 70 inblandade fordon och omkring 50 personer som fick föras till sjukhus.

Det var en perfekt storm. Kall luft vid marken som fick vägunderlaget att frysa till en isbana och luften ovanför var fuktig vilket skapade en tät dimma.

Insatsledaren Micael Kadanik var den som var först på plats vid olyckan och fortfarande i dag är minnena starka.

Masskrocken på Tranarpsbron

– Det var som en krigszon. Det var dimma och man hörde ljudet när bilar krockar, glider och folk som skriker, berättar han.

En man omkom i masskrocken när han gick ut ur sitt fordon för att stanna andra trafikanter. Han blev då klämd mellan ett lastbilssläp och vägräcket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet hur det såg det ut vid masskrocken på Tranarpsbron för tio år sedan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskrocken på Tranarpsbron

Mer i ämnet