Foto: Linda Ekström

”Jag ska kämpa för att kunna öppna igen”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt kastade någon in en handgranat i hans pizzeria. SVT Nyheter Helsingborg träffade Miro som driver den nu söndersprängda restaurangen.

– I går kväll jobbade jag som vanligt. Vid halv ett på natten ringde min granne och sa ”Miro, de har sprängt din restaurang!”, berättar Miro Dedic, som driver pizzerian i Landskrona tillsammans med sin fru.

Först trodde han inte på det, men när han kom till lokalen såg han de söndersprängda fönsterrutorna och att det var fullt med poliser på platsen.

– Det var fullt med glas överallt på gatan. Polisen släppte inte in mig och spärrade av platsen, säger Miro.

Stor skada

Först på morgonkvisten blev han insläppt i restaurangen och kunde beskåda förödelsen.

– Allt är sönder, baren, kylen, borden och stolarna är sönder. Det blir stor skada när någon kastat in en handgranat, säger Miro uppgivet.

– Man blir ledsen, fortsätter han. Jag har aldrig upplevt något hat eller hot under de 16 år som jag jobbat i Landskrona. Jag har inte några problem med någon.

Villl snabbt starta upp igen

Miro och hans fru har inte varit med om något sådant här tidigare, det enda som drabbat dem är ett inbrott för några år sedan.

– Jag är ju lite orolig att det här ska hända igen, säger Miro.

I nuläget går det inte att öppna restaurangen efter skadegörelsen. Det behövs nya fönster, laga inredningen och städa upp.

– Men jag ska öppna igen. Jag är inte rädd och jag ska kämpa för att få igång pizzerian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.