Konserthuset utrymdes efter strömavbrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett kabelfel orsakade ett omfattande strömavbrott i centrala Helsingborg på måndagskvällen. Konserthuset fick utrymmas mitt under pågående konsert.

Cirka 700 personer ska ha befunnit sig i konserthuset när strömmen gick.

– Det blev helt mörkt och vi inledde utrymningen. Besökarna förstod snabbt att ett strömavbrott låg bakom, så det fanns ju ingen anledning till oro, säger Ulf Dahlström, pressansvarig på Helsingborgs Arena & Scen.

Det var musikskolan Synkopen som hade luciakonsert och publiken bestod till stor del av släkt och vänner som avnjöt konserten. Strömmen gick under sista låten.

– Värdarna ledde ut besökarna enligt de rutiner som finns, säger Ulf Dahlström.

Gick allt som planerat?

– Det här är en extraordinär situation och vi kommer följa upp det här med våra säkerhetsansvariga, säger Ulf Dahlström.

Kabelfel bakom avbrottet

Ett kabelfel på en högspänningskabel orsakade det omfattande strömavbrott i centrala Helsingborg på måndagskvällen. Nära 2000 av Öresundskrafts kunder blev utan ström.

– Vi satte igång med felsökning och kopplade om kablarna. Antalet drabbade sjönk hela tiden, säger Fredrik Jakobsson, tillförordnad kommunikationschef på Öresundskraft.

Problemen inleddes vid 19.50-tiden. Drygt en timme senare hade samtliga kunder fått strömmen tillbaka.

– Vi beklagar verkligen det inträffade. Tyvärr händer sånt, men vi strävar efter att minimera avbrottstiden. Det är väldigt olyckligt med de olägenheter som inträffat i samband med detta, säger Fredrik Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.