Polisen undersöker klubben som attackerades. Foto: TT

Man anhållen för mordförsök efter attack mot nattklubb

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man som misstänks för att ha kastat in två brandfarliga föremål på en nattklubb i Ängelholm natten mot söndagen har anhållits. Mannen är misstänkt för mordförsök.

Den tekniska undersökningen på platsen är klar, flera vittnesförhör har hållits under dagen och kvällen. Vid 22-tiden på söndagen gick polisen ut med ett meddelande om att mannen är fortsatt anhållen på begäran av jouråklagare.

– Misstanken gäller försök till mord. I övrigt väljer åklagaren att inte gå ut med någon ytterligare information, säger Annika Collin på åklagarmyndigheten till SVT Nyheter.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Rykte om bombbälte

Den drabbade krogen har skrivit på sin hemsida att mannen bar något som liknade ett bombälte. Vid lunchtid på söndagen hade polisen inget som bekräftade den uppgiften.

– Vi har en idé om vad det kan vara. Vi vet inte till hundra procent att det är helt ofarligt, men det lutar åt det, säger Kim Hild, informatör vid polisen.

Tonar ner terrorteorier

Mannen är misstänkt för mordförsök, efter att ha slängt in två föremål i lokalen strax efter midnatt natten mot söndagen, när lokalerna var fulla med gäster. Föremålen tros ha varit brandfarliga, men någon brand utbröt aldrig. En person skadades däremot av glassplitter.

Den anhållne mannen ska också ha visat kniv utanför lokalen.

– Det jag vill trycka på är att vi inte utreder något terrorbrott i nuläget, det verkar inte som att det kommer att förändras heller, säger Kim Hild.

Saknas kopplingar

Polisens presstalesperson Eva Gun Westford som är inblandad i utredningen av veckans sprängning mot polishuset i Helsingborg, har inte fått några signaler om att händelserna har ett samband.

– Nej, de har inte kontaktat mig.  Sen när det gäller grova brott så tittar man alltid i ett jämförelseperspektiv, men vi drar inte några kopplingar på det sättet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack mot cocktailbar i Ängelholm

Mer i ämnet