Foto: TT

Man larmade om clowner med kniv i Svalöv

Uppdaterad
Publicerad

En man larmade polisen på torsdagskvällen efter att ha känt sig hotad av en person utklädd till clowner i Svalöv. Clownen hade kniv.

Polisen tog emot ett samtal från en man i Svalöv på torsdagen som uppgav att han på Kvarngatan sett fyra clowner med kniv. Polisen åkte till platsen med fyra bilar. Senare inkommer uppgifter om att det rörde sig om två personer som blivit utsatta av en person utklädd till clown.

– När vi kommer dit anträffade vi inte någon clown men vi har upprättat en anmälan om olaga hot, säger Fredrik Bratt, presstalesman på polisen i Skåne.

Clownskräcken

Att clowner sprider skräck är något som på senaste tiden även nått Sverige. Flera medier har rapporterat om clownskräck i bland annat Storbritannien och USA. I Sverige har man, enligt Fredrik Bratt på polisen, haft ärenden om clowner i bland annat Västervik och Malmö.

– Vi har haft uppringare om clowner på andra håll men det är svårt att säga vad som är busringning och inte. Vi får ju ta ärendena seriöst såklart, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Clownskräcken

Mer i ämnet