Bombgruppen undersöker misstänkt föremål i Helsingborg Foto: Helene Bengtsson

Bombgruppen säkrade misstänkt föremål i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisens bombgrupp kallades till centrala Helsingborg på torsdagseftermiddagen efter att en privatperson slagit larm om ett misstänkt föremål. Platsen spärrades av i väntan på bombgruppen som senare kunde säkra föremålet.

Det var strax efter 15.30 som polis larmades till området i centrala Helsingborg sedan en privatperson hittat ett misstänkt föremål.

Ett område i Helsingborg vid Norra Stenbocksgatan, Hjälmhultsgatan och Tågagatan spärrades av i väntan på polisens bombgrupp som kallades till platsen.

Strax efter 18 var bomgruppen på plats. Vittnen såg hur polisens tekniker bar bort det misstänkta föremålet från en gräsmatta i ett bostadsområde.

– De har fått bilder som gör att de vill titta på föremålet på plats, säger Stephan Söderholm, informatör på polisen.

Efter att föremålet burits iväg kunde avspärrningarna hävas runt 18.40.

Enligt polisen liknade föremålet en granat, men Skånepolisens informatörer hade på torsdagskvällen inga uppgifter på vad det rörde sig om för föremål.

– Är det något som anses farligt så tar det med sig föremålet och spränger det på en säker plats, säger Stephan Söderholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.